INFO@BOEREBOOM.NL

+31 6 21246097       |       ENGLISH

- Vermeerdering van sierteelt gewassen door middel van stekken -                       

Welkom


Boereboom Stekcultures is een kwekerij die zich heeft gespecialiseerd in de vermeerdering van siergewassen door middel van stekken. Het geheel van de productie, 6.000.000 stekken per jaar, geschiedt op bestelling.

Ons assortiment bestaat uit grotendeels uit bladhoudende heesters zoals Camelia, Hydrangea, Pieris, Photinia en Viburnum.
Nieuwe soorten zijn altijd mogelijk waarbij exclusiviteit kan worden gewaarborgd. Meerdere stekken in een cup is de laatste jaren uitgegroeid tot een specialisme. Het uitgangsmateriaal van de stekjes wordt grotendeels door de klant aangeleverd. Het overige stekhout wordt ingekocht. Specialisatie in het assortiment bevindt zich vooral in heesters;

Andromeda, Camellia, Diosma, Euonymus, Ilex, Hydrangea, Leucothoe, Osmanthus, Pieris, Prunus, Photinia, Rhododendron, Skimmia, Viburnum.

De kas heeft een oppervlakte van 8250 m2 waarvan 6500 m2 is voorzien van bodemverwarming. De overige 1750 m2 wordt gebruikt voor de vermeerdering zonder bodemwarmte en de overwintering van de stekken. De stekken worden aan de wortel gebracht in zelf ontwikkelde stektunnels die zijn voorzien van een lagedruk nevelinstallatie. Het klimaat wordt verder geheel automatisch gestuurd en gecontroleerd. Ziekte en plagen worden bestreden volgens geïntegreerde bestrijding. Als de stekken beworteld zijn worden deze direct bemest en in overleg met de klant eventueel gemaaid.

Om de stek tijdens het verwerken optimaal te bewaren is er een koelcel aanwezig. Het transport van beworteld stek, van kwekerij naar klant, gebeurt geheel op deense karren. Hiervoor wordt een transporteur ingeschakeld.


Ons bedrijf heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is MPS – A gecertificeerd. Maatwerk zoals; meerdere stekken in een cup, speciaal sortiment en andere wensen kunt u altijd met ons bespreken.

Wij willen graag met u een relatie opbouwen met oog op de toekomst
Gaarne nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze kwekerij.

Locatie

Boereboom Stekcultures

Oirschotsedijk 11
5657 AD Eindhoven

+31 6 21246097

  info@boereboom.nl